Pangasius i jordskokkefløde med safranris

Antal personer: 

3-4 personer

Ingredienser:

600 g Pangasius fileter fra Rasco (fisk)

8 dl piskefløde

200 g jordskokker

125 g ris

1 g safran

25 g rød peberfrugt

50 g persille

Olivenolie

Salt og peber

 

Jordskokkerne skrælles og skæres i små stykker; fløde og jordskokker koges ved svag varme til jordskokkerne er møre. 6-8 minutter før jordskokkerne er færdige, kommes pangasiusen, som lige er krydret med salt og peber, ned i fløden. (Hvis fiskestykkerne er for store, kan de foldes, så de kan være der – og fløden tilsættes 8-10 minutter før). Når fisken er færdig, tages den op og holdes varm under lidt stanniol, fløden blendes sammen med jordskokkerne. Anrettes på tallerkenen sammen med sauce og ris – og pyntes med persillefrit. (Persillen skylles, plukkes ud i små buketter og tørres helt fri for vand. Steg persillen hurtigt – max 10 sek. – i meget varm og rigeligt olie. Læg bagefter persillen på fedtsugende papir og drys med salt).

 

Risene koges i knap 2 dl vand i ca. 18 minutter sammen med safran. Gør risene løse med lidt smør og smag til med salt. For at få en flot form på risene kan du presse dem i et glas eller en kop og anrette dem som et lille tårn på tallerkenen.
Tip: Saucen kan koges mere ned, hvis du vil have den lidt tykkere og fløden tilsættes fiskefond eller hvidvin når den blendes, hvis du vil have den lidt tyndere.